HECTOR BI – Za “inteligentno” poduzeće

post-za-hectorBI
Jeste li se ikada zapitali koliko je vaše poduzeće “inteligetno” i što su to uopće “inteligentna” poduzeća?

Pojam inteligencija potiče od latinske riječi inteligere što znači razumjeti ili shvatiti nešto. Kada je riječ o ljudskoj inteligenciji, pod time se obično podrazumijeva snalaženje u novim, nepoznatim situacijama pri čemu ljudi koriste sve svoje umne i fizičke sposobnosti, stečena znanja i iskustva. Slična situacija je i sa poduzećima gdje se pod “inteligentnim” poduzećem podrazumijeva poduzeće sposobno opstati i odgovoriti na novonastale izazove. U današnjem globaliziranom, turbulentnom i dinamičnom svijetu, poduzeća moraju koristiti sve svoje resurse, i ljudske i materijalne kako bi osigurala održivi opstanak. Budući je poslovanje današnjih poduzeća uglavnom računalno podržano, pitanje koje se logično nameće je može li, i u kojoj mjeri informacijska tehnologija pomoći u povećanju “inteligencije” poduzeća?

Klasični informacijski sustavi, kao što je i naš HECTOR, o kojemu smo već pisali, prikupljaju podatke, omogućavaju izvršavanje svakodnevnih operativnih aktivnosti, te osiguravaju izvještajni dio nužan za praćenje poslovanja i zadovoljavanje zakonske regulative. Međutim, oni u pravilu ne daju odgovore na pitanja kao što su: koji vam kupci donose najviše profita? Je li vaša marketinška kampanja polučila rezultate? Jeste li dobro raspodijelili indirektne troškove po proizvodima? Jeste li dobro odredili cijene svojih proizvoda i usluga? Kakvi su trendovi prodaje? Koji bi vas kupci mogli napustiti?

Zbog ovakvih i sličnih pitanja smo naš HECTOR nadogradili s modulom poslovne inteligencije (engl. Business intelligence – BI). HECTOR BI omogućava organizacijama da dobiju odgovore na ova i mnoga druga pitanja, da na temelju dubinske analize prikupljenih podataka spoznaju nove informacije koje bi im dalje mogle pomoći u poboljšanju odnosa s kupcima, provedbi ciljnih marketinških kampanja, preciznijem određivanju troškova i cijena, povećanju prodaje. Ali to nije sve. HECTOR BI omogućava bržu i kvalitetniju komunikaciju između različitih dijelova u poduzeću, odnosno između njenih djelatnika, kao i donošenje odluka temeljeno na činjenicama. U biti, HECTOR BI omogućava poduzeću da maksimalno iskoristi svoje ljudske i IT resurse, te da u konačnici postane “inteligentno” poduzeće spremno odgovoriti na sve izazove suvremenog doba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *