HECTOR – Naše prvorođenče

hector

HECTOR je naš poslovni informacijski sustav i prvi softver nastao u Herinoj „radionici“. Naziv je opet preuzet iz grčke mitologije, a riječ je o imenu jednog od najvećih ratnika u Trojanskom ratu. Tražili smo zvučan naziv, ali i naziv koji nosi poruku, da smo se mi iz HERE, kao i Hector u Trojanskom ratu, spremni boriti i pronaći svoje mjesto na turbulentnom tržištu softvera. A budimo iskreni, Hector nam se kao naziv izvrsno poklopio s nazivom kompanije.

Grčko značenje riječi hector – „čvrsto držeći“, „posjedujući“ – u suštini opisuje i temeljnu ideju koja stoji iza razvoja našeg informacijskog sustava, a to je da naš HECTOR „čvrsto drži pod kontrolom“ poslovne procese i podatke o njima, omogućavajući korisnicima njihovo brže i efikasnije izvršavanje.

Okosnicu HECTORa čini softverska potpora osnovnim poslovnim procesima nabave, proizvodnje i prodaje. A već prva instalacija u naftnoj kompaniji (2001), odmah je donijela i nove izazove, osiguranje potpore za 25 benzinskih crpki raštrkanih širom BiH, za trgovine na pumpama, za centralno skladište nafte i robe široke potrošnje, kao i potrebu rješavanja automatizirane razmjene podataka u vrijeme dok su još modemi „cvrčali“, a svaka jača kiša prekidala telefonske veze s ruralnim dijelovima. Ali, nismo se predavali i rješenja su pronalažena i uspješno implementirana. Izazov nam je bio i praćenje sljedivosti u prehrambenoj industriji, gdje smo za jednu mesnu industriju osigurali praćenje po markicama od stočnih farmi, do toga u kojem krajnjem proizvodu je to u konačnici završilo (2002).

Godine su prolazile, izazovi su se nizali, a broj korisnika našeg HECTORa je stalno rastao i danas je već riječ o stotinama, mi vjerujemo, zadovoljnih korisnika. I HECTOR se stalno razvijao i razvija, a danas omogućava, pored praćenja klasičnih poslovnih procesa – nabave, proizvodnje, prodaje, vođenje robe po LOT-ovima i potpunu sljedivost (od sirovine do proizvoda na polici), praćenje specifičnih skladišta poput carinskog i konsignacijskog, praćenje financijskog toka u poduzeću, obračun plaća, putnih naloga, vođenje blagajni, svih knjiga računa, elektronsko komuniciranje s poreznom upravom, vođenje osnovnih sredstava, evidentiranje ambalaže, tiskanje vlastitih bar kod naljepnica, a dio HECTORa su i mobilne aplikacije za komercijaliste na terenu, za djelatnike na prijemu robe i u proizvodnji, i još mnogo, mnogo toga. A u slučaju da postoji još nešto što bi korisnik htio, a HECTOR to trenutno nema, Herin razvojni tim je tu, uvijek spreman na dorade i razvoj, a sve s ciljem ispunjavanja korisničkih zahtjeva i potreba. Naš cilj je da i nakon više od 16 godina HECTOR „čvrsto drži pod kontrolom“ i osigurava softversku potporu u svim segmentima poslovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *